CONILL A L'ALL AMB ROMANÍ
CONILL A L'ALL I ROMANÍ, recepta de Catalunya Cuina
INGREDIENTS:
- 1 conill ecològic tallat a trossos
- 1 cabeça d'alls
- 1 branca de romaní
- 1 got de vi blanc
- aigua
- sal
Per la picada:
- un grapat d'ametlles torrades
- 3 dents d'all fregits
- julivert picat
- sal
VARIANTS:
- S'hi pot afegir una mica de bitxo i fer-lo picant.
- Es poden incorporar tota mena de bolets
ELABORACIÓ:
Rentem bé el conill i preparem tots els ingredients. Salem i empebrem el conill per les dues bandes.
Agafem tots els alls d'una cabeça d'alls i, amb pell i tot, els aixafarem amb el ganivet. En farem 3 de pelats d'alls.
Ara, començarem per fregir tots els alls en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan siguin daurats els reservem.
En el mateix oli, que ara tindrà gustet d'all, daurem el conill per totes dues bandes.
Mentre, anirem preparant la picada. Com que no tenia ametlles torrades...les he torrat jo en una paella amb una mica d'oli. També ho podeu fer al forn...però així és més ràpid. No queda igual igual, però queda bé.
Posem en un morter les ametlles, el julivert, un polsim de sal... i els tres alls pelats que hem fregit. I ho piquem fins deixar-ho ben petit. Ho reservarem.
Seguim fregint tot el conill....i l'anem reservant.
Ara, en el mateix oli, hi posarem la branca de romaní, els alls reservats, tot el conill, i un got de vi blanc.
Amb el foc baix, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 45-50 minuts. Si falta líquid a mitja cocció hi podeu afegir mig gotet d'aigua.
Quan el conill ja sigui tendre, afegir la picada deixatada amb una mica del mateix suquet. Que es faci 10 minutets més...i ja podem tancar el foc. És interessant que reposi una estoneta, i ja es pot emplatar després. Si es vol es pot posar cibulet de guarniment també després.