CREMA DE PÈSOLS A LA MENTA AMB PERNIL I OU POCHÉ

CREMA DE PÈSOLS A LA MENTA  AMB PERNIL I OU POCHÉ (2 racions)

 

INGREDIENTS: 

- 650 gr. de pèsols congelats

- 200 ml. d'aigua 

- 15 gr. d'oli d'oliva 

- 50 gr. de pernil salat.

- 1 llesqueta de pa

- 2 ous

- 1 culleradeta de sucre moreno (opcional)*

- 1 cullerada de vinagre blanc (opcional)*

- Salsa de menta (es pot comprar feta, o bé fer-la: macerant unes quantes fulles de menta en vinagre i sal.

* El sucre moreno i el vinagre són opcionnals, però juntament amb respectar el temps de cocció dels pèsols, és una de les claus perquè els pèsols mantinguin un intens color verd després d'estar cuinats.

 

ELABORACIÓ:

En una olleta posem l'aigua i l'oli a escalfar. Quan arrenqui el bullir afegim els pèsols congelats, la culleradeta de sucre moreno i la cullerada de vinagre blanc. Esperem a que torni a bullir i calculem el temps perquè estiguin ben cuits, que això depèn de cada tamany.

Colem els pèsols sense llençar el caldo de cocció. Triturem els pèsols sols, afegim la salsa de menta, i després afegim el caldo de cocció que necessitem fins que obtinguem la consistència desitjada de la crema. Rectifiquem de sal al gust. Si es vol una textura més fina es pot colar la crema.

Agafem un pot amb aigua, l'escalfem, tirem un rajolí de vinagre blanc, i hi coiem els ous, fent dos ous "poché"

En una paella sense oli posem el pernil salat talladet, fins que es torni una mica cruixent, i el reservem en un plat. Agafem la llesqueta de pa, la tallem a daus, i el fregim una mica també a la paella (amb una mica d'oli).

Ja podem emplatar: la crema de pèsols, hi posem unes fulletes de menta sobre, el pernil, els dauets de pa (picatostes) i l'ou poché.