CREMA DE PORRO AMB PERNIL IBÈRIC
CREMA DE PORRO AMB PERNIL IBÈRIC
INGREDIENTS:
- 6 porros (la part blanca)
- 1 patata
- 250 ml. d'aigua
- 1 iogurt de cabra
- 100 gr de pernil ibèric
- 50 ml. d'oli d'oliva verge extra
- Sal al gust.
ELABORACIÓ:
Tallem els porros longitudinalment i els tallem en trossos de 2-3 cm. Pelem la patata i la "trenquem" a daus petits
En una cassola sofregim 5 minuts els porros, afegint-hi una mica de sal. I en acabat, hi afegim els daus de patata a sobre per tal que deixin anar més midó, i així la crema tingui una textura més cremosa. Ho sofregim 2-3 minuts.
Afegim aigua a la cassola, de manera que quedin coberts tots els ingredients.
Coem 20 minuts a fos mitjà, donant un cop d'ull de tant en tant perquè no se'ns quedi sense líquid. Salem al gust en el moment que comenci a bullir.
Quan ja estigui cuit, triturar bé a la batedora, ha de quedar una textura de puré lleugerament espès. En aquest punt, afegim el iogurt de cabra i removem en cercles fins que quedi tot integrat. Deixar reposar 5 minuts en calent.
A banda, preparem un cruixent de tiretes de pernil ibèric, fregint el pernil en una paella sense oli.
Servir la crema de porros amb les virutes de pernil a sobre.