MANDONGUILLES DE BLEDES I CIGRONS AMB CARXOFES I SALSA VERDA
MANDONGUILLES DE BLEDES I CIGRONS AMB CARXOFES I SALSA VERDA , Recepta de la cuinera Teresa Carles
INGREDIENTS PER A LES MANDONGUILLES:
200 g de bledes
500 g de cigrons cuits
1 ceba mitjana
100 g de xampinyons
1 gra d’all
Julivert
2 ous
Sal
Pebre
nou moscada
canyella molta
100 g de pa ratllat
farina
INGREDIENTS PER A LA SALSA VERDA:
75 ml d’oli d’oliva
30 g d’alls
75 g de julivert
250 g de ceba
25 g de farina
40 g d’ametlles torrades
40 g d’avellanes torrades
750 ml de caldo vegetal
sal
INGREDIENTS PER A LA GUARNICIÓ:
5 carxofes
100 g de pèsols
ELABORACIÓ:
Per a les mandonguilles: netegeu i talleu les bledes a trossos petits, i bulliu-les amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar. Mentrestant, tritureu els cigrons. Peleu la ceba, els xampinyons, l’all i el julivert.
Bateu els ous i barregeu-los amb les bledes, els cigrons, la ceba, els xampinyons, l’all i el julivert. Rectifiqueu-ho de sal i amaniu-ho amb un pensament de pebre, canyella i nou moscada. Espessiu-ho amb el pa ratllat i deixeu-ho reposar. Finalment, formeu les mandonguilles amb les mans, passeu-les per farina i fregiu-les.
Per a les carxofes i els pèsols: peleu les carxofes, traient-ne les fulles dures, les puntes i els troncs. Mantingueu-les amb aigua freda, amb força julivert mentre feu aquesta operació, perquè no s’oxidin. Partiu-les en quatre trossos i bulliu-les amb aigua i sal durant 15 minuts, aproximadament. Escorreu-los i reserveu-los. Mentrestant, bulliu els pèsols durant 3 minuts. Escorreu-los i refredeu-los amb aigua i gel.
Per a la salsa verda: salteu la ceba picada amb oli d’oliva. Piqueu els alls, el julivert, les ametlles i les avellanes, i afegiu-ho al sofregit de ceba. Afegiu-hi la farina i barregeu bé per evitar que s’hi formin grumolls. Seguidament, afegiu-hi el caldo vegetal i deixeu-ho bullir durant uns minuts.
Muntatge: a la mateixa paella amb què s’ha elaborat la salsa verda, afegiu-hi les mandonguilles, les carxofes i els pèsols. Deixeu-ho refredar uns minuts fins que faci xup-xup. I ja estarà.