RECEPTA PA SENSE LLEVADURA FRESCA NI AMASSAT #joemquedoacasa

PA SENSE LLEVADURA FRESCA NI AMASSAT, recepta de María Cocinillas

INGREDIENTS:

- 400 gr farina de blat comú

- 15 gr llevat químic tipus "Royal"

- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra

- 8 gr. sal

- 175 gr. llet vegetal

- 175 gr aigua mineral

- Llavors per a l'exterior del pa

- Motlle allargar d'uns 20cm de llarg

ELABORACIÓ:

Preescalfar el forn a 180 graus, col·locant escalfor a dalt i a baix. En un bol abocar la farina, llevat químic i la sal. Barrejar bé i fer un buit en la meitat del bol. Afegir els líquids, aigua, llet vegetal i oli d'oliva verge extra. Barrejar bé amb l'ajuda d'una espàtula.

Enfarinar un motlle rectangular de 20 centímetres de llarg. Disposar la massa dins del motlle i estendre bé. Donar un petit tall al llarg amb un ganivet amb la fulla humida perquè rellisqui bé. Això afavorirà a la cocció. Afegir les llavors, en el nostre cas van ser un mix de pipes de carabassa pelades i gira-sol i sèsam. Enfornar a 180 graus durant 55 minuts (en el nostre cas), però per a assegurar-te que està ben cuinat introdueix un escuradents fi en el centre del pa i si surt net sabràs que la cocció ha estat adequada.

Deixar refredar cinc minuts abans de treure'l del motlle