RECEPTA PA SENSE LLEVADURA FRESCA NI AMASSAT #joemquedoacasa
PA SENSE LLEVADURA FRESCA NI AMASSAT, recepta de María Cocinillas
INGREDIENTS:
- 400 gr farina de blat comú
- 15 gr llevat químic tipus "Royal"
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 8 gr. sal
- 175 gr. llet vegetal
- 175 gr aigua mineral
- Llavors per a l'exterior del pa
- Motlle allargar d'uns 20cm de llarg
ELABORACIÓ:
Preescalfar el forn a 180 graus, col·locant escalfor a dalt i a baix. En un bol abocar la farina, llevat químic i la sal. Barrejar bé i fer un buit en la meitat del bol. Afegir els líquids, aigua, llet vegetal i oli d'oliva verge extra. Barrejar bé amb l'ajuda d'una espàtula.
Enfarinar un motlle rectangular de 20 centímetres de llarg. Disposar la massa dins del motlle i estendre bé. Donar un petit tall al llarg amb un ganivet amb la fulla humida perquè rellisqui bé. Això afavorirà a la cocció. Afegir les llavors, en el nostre cas van ser un mix de pipes de carabassa pelades i gira-sol i sèsam. Enfornar a 180 graus durant 55 minuts (en el nostre cas), però per a assegurar-te que està ben cuinat introdueix un escuradents fi en el centre del pa i si surt net sabràs que la cocció ha estat adequada.
Deixar refredar cinc minuts abans de treure'l del motlle