PREPAREM LA SESSIÓ D'ASTRONOMIA DEL 9 DE JULIOL DE 2019: UNA MIRADA AL CEL

S’acosten nits on la templança de la temperatura ens permeten gaudir de l’espectacle únic del cel, on petits punts de llum ens faran gaudir del color i ens recordaran del fascinant misteri de l’Univers. Cada dia hi passen coses, però el dia a dia ens fa oblidar d’aixecar el cap i mirar per sobre dels arbres; l’estiu amb dies tranquils per les vacances, junt la calidesa del temps, ens convida a interessar-nos per tot el que observem quan els nostres ulls els dirigim cap el cel.

En el sistema Solar: la Lluna, Mercuri, Venus, Júpiter, Saturn i Mart, són visibles a ull nu. La seva identificació és fàcil perquè a diferència dels estels, no fan pampallugues, no canvien de color. El fenomen s’anomena
“centelleig” i es produeix a l’atmosfera quan els seus raigs de llum l’travessen. 

PREPARAR L'OBSERVACIÓ:

Aconseguiu uns binocles 8x30, 10x50 o 30x50 (8x30... vol dir 8 augments i 3cm d’obertura) són més que suficients
per a gaudir de l’espectacle. Els dos primers són els més habituals.
Si els acompanyem d’un tripode de fotografia molt millor. Per molt pocs diners trobareu uns adaptadors per collar els binocles al
trípode. L’adaptador permet subjectar-los permenten una imatge molt estable.

Per a poder endinsar-nos dins d'aquesta fantàstica temàtica, el nostre univers, l'Eduard Garcia-Luengo ens ha preparat una documentació per tal que ens serveixi de guió, i tothom qui vulgui pugui llegir-la abans o imprimir-la per portar-la el dia de la sessió. A continuació trobareu dos arxius: el de d'astronomia, i el que explica la música d'acompanyament de la sessió, una música concreta de 432hz.

/sites/piles/files/recursos/sessio_astronomica.pdf

/sites/piles/files/recursos/musica_432hz.pdf

Els més petits poden portar els seus contes espacials per comentar-los... l'Eduard, dins l'arxiu d'astronomia ens fa un recull de llibres i també ebooks gratuïts per a diverses edats, per despertar o fomentar l'interès dels nens per la ciència i l'astronomia.