Itineraris saludables

ELS ITINERARIS SALUDABLES DE LES PILES

Què és un itinerari saludable?

Un itinerari saludable és un recorregut condicionat i senyalitzat de manera permanent, destinat a fer activitat física moderada.
Els destinataris dels itineraris saludables són tota la població i estan pensats per caminar, encara que poden haver-hi trams en què possiblement es podrà circular amb bicicleta (trams d’itinerari periurbà).
Al final o al principi de l’itinerari hi pot haver un parc urbà saludable. 

Quina finalitat tenen els itineraris saludables?

Els itineraris saludables, juntament amb els parcs de salut municipals i accions d’informació i educació, són línies per fomentar la salut pública, propiciant i construint hàbits de vida saludable tot superan problemes de salut pública com l'obesitat i el sedentarisme. 

Quins itineraris saludables tenim a les Piles? 

Al mucipi de les Piles disposem de l'Itinerari saludable i naturalístic entre l'ull del Gaià de les Piles i la Font de Llorac i l'Itinerari saludable de la Ruta dels Molins cretas el setembre de 2013 i l'agost de 2014 respectivament gràcies a subvencions per a actuacions del programa de la Salut Pública de la Diputació de Tarragona.

ITINERARI SALUDABLE I NATURALÍSTIC

ULL DEL GAIÀ - FONT DE LLORAC 

Punt de partida:Ull del Gaià de les Piles. 
Longitud de l'itinerari:0,55 km des de les Piles fins la Font de Llorac. 
Desnivell: Molt suau. 
Itinerari:Petit trajecte al costat de la rasa de les Piles. 
Valor addicional de l'itinerari: Espai singular paisatgísticament i ecològicament al qual el caminant es pot endinsar fàcilment amb l'ajuda dels plafons informatius a l'inici i final del recorregut en la fauna i la flora pròpia d'aquesta zona.  
Punts d'interès: Les Piles, Ull del Gaià i Font de Llorac. 
Observacions: La font de Llorac és una àrea de lleure que disposa de font, taules, barbacoes i gronxadors

 

ITINERARI SALUDABLE DE LA RUTA DELS MOLINS

Punt de partida:Església de Sant Josep o de la Mare de Déu de la llet de Sant Gallard. 
Longitud de l'itinerari:3, 2 Km des de Figuerola fins el Molí del Sol, més 1,330 km anar i tornar dels dos molins des de Sant Gallard.  
Desnivell: Molt suau. 
Itinerari: Petit tram que forma part de l'itinerari cirucular i intramunicipal de la Ruta dels Molins (Santa Coloma de Queralt i les Piles). 
Valor addicional de l'itinerari:  Descobrir els molins fariners, elements arquitectònics emblemàtics de la zona, malgrat l'estat d'abandó que han patit durant molt de temps. 
Punts d'interès: Despoblat de Figuerola, església de Sant Salvador de Figuerola, església de Sant Josep o de la Mare de Déu de la llet de Sant Gallard, Moli de dalt o molí vell de Sant Gallard i Molí de baix o molí nou de Sant Gallard. 
Observacions: Malgrat posem punt de partida a Sant Gallard, podem començar en qualsevol punt del tram ja què tot el recorregut està senyalitzat.

INFORMACIÓ TURÍSTICA
 

Les Piles. Baixa Segarra. Alt Gaià.

Ajuntament de Les Piles 

tel. 977 88 10 88
turismelespiles@lespiles.cat

Vols rebre informació turística i cultural de les Piles?

DEMANA-LA AQUÍ!