DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGBTIFÒBIA

17/05/2019

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGBTIFÒBIA

Avui 17 de maig, al nostre Ajuntament, hi trobaràs la bandera de l’Arc de Sant Martí, en motiu del Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, un dia per la igualtat de les persones LGBTI i la no discriminació per l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere o les característiques sexuals. En aquesta data (17 de maig) es commemora l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de malalties per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) l'any 1990. 

Aquesta actuació està coordinada pel SAI (Servei d’Atenció Integral) per a persones LGBTI de la Conca de Barberà ubicat al Consell Comarcal i hi participen tots els Ajuntaments de la comarca. 

Què representa la bandera amb l’arc de Sant Martí?

La bandera LGBTI o bandera gai, també anomenada sovint Bandera de l'Arc de Sant Martí, ha estat utilitzada com símbol de l'orgull gai i lèsbic des de la dècada dels '70. Els diferents colors simbolitzen la diversitat en la comunitat gai i els seus colors són utilitzats sovint en les marxes del dia de l'orgull gai. La bandera original va ser dissenyada per Gilbert Baker. S'enlairà per primera vegada en el Festival de l'Orgull de San Francisco, el 25 de juny de 1978.